TU SEM, DA INFORMIRAM IN MOTIVIRAM

Krajša točka iz prireditve za 20. obletnico programa PUM-o, kamor sem bil povabljen kot gost in govorec

Montaža enega od mojih nastopov na EGSŠ v Radovljici

Kljub trnovi poti je poudarek mojih govorov na pozitivnosti. Ljudem želim pokazati, da se da rešiti tudi tiste probleme (izzive), ki se zdijo nerešljivi.

Moje predstavitve tako informirajo kot motivirajo, skozi privlačno kombinacijo inspiracijskega,   čustveno nabitega pripovedovanja moje življenjske zgodbe in znanstveno podprtih informacij, vse skupaj pa je začinjeno z nekaj humorja.

Govor traja 45, 60, ali 90 minutVsebino (poudarke) vedno nekoliko prilagodim publiki (starost, izobrazba, specifika problemov …). Govor je podprt s »Powerpoint« predstavitvijo.

Psihično zdravje je nekaj, o čemer bi morali vsi razmišljati. Ne le, ker se 38 % populacije (več kot ena od treh oseb!) EU sooča s psihičnimi težavami, tudi zato, ker bi celo ljudje, ki niso psihično bolni, odnesli korist od boljše ozaveščenosti glede mentalnega zdravja. Svoje psihično zdravje človek lahko izboljša tudi, če nima nobene psihične bolezni. Poleg tega se kljub različnim predispozicijam psihična bolezen lahko razvije pri vsakomur.

Vsakodnevni stres, pomanjkanje spanja, informacije in notifikacije, ki konstantno motijo naš potek dneva, skušnjave samokontrole, problemi s samopodobo, izguba bližnjih, negotovost glede prihodnosti . . . Vsi ti vsakodnevni izzivi so povezani z mentalnim zdravjem.

Poleg tega so psihične težave nepredvidljive. Če nismo ozaveščeni ali če si zaradi stigme zatiskamo oči, z lahkoto zgrešimo opozorilne znake nastajajoče mentalne bolezni pri nekom bližnjem, zato je moja moralna dolžnost, da se borim proti stigmi in predsodkom glede psihičnih težav in osveščam svet o nevarnostih debelosti in neverjetnih ter manj znanih koristih gibanja. Moje glavno sporočilo je, da če sem lahko jaz s takšnim nahrbtnikom priplaval na površje, lahko to naredijo tudi drugi ljudje s podobnimi problemi, ostali pa lahko zaradi manjše obremenitve pridejo še toliko višje! In prav zato jih želim motivirati in spodbujati njihovo osebno rast.

Psihične bolezni in debelost sta dva od največjih in najpogostejših problemov današnjega časa, zato sem si zadal nalogo, da ljudem pomagam pri borbi proti njima, če je treba tudi proti obema hkrati, saj mi je prav to uspelo v lastnem življenju.

Close Menu